Indicaties

Osteopathie is niet een therapie die "bij alles" helpt. De osteopaat zal u indien nodig ook doorverwijzen naar een discipline (arts of therapeut) die u dan beter kan behandelen.

Onderstaand volgt een lijst met enkele indicaties. Deze lijst is niet volledig. Wilt u weten of osteopaat iets voor u kan doen, zal ik u graag vrijblijvend informeren over eventuele mogelijkheden.
Kijkt u voor een uitgebreid overzicht op de site van de www.osteopathie.nl

Baby's/kinderen

Naast deze klachten, die veelal voorkomen bij adolescenten en volwassenen, kan de osteopaat ook helpen bij veel voorkomende functionele klachten bij pasgeborenen of baby's. Geboren worden is voor de mens een van de meest traumatiserende gebeurtenissen in zijn leven. Hij wordt blootgesteld aan enorme krachten wanneer de baarmoeder hem naar buiten duwt en moet zich door het benige bekken wringen en draaien om zijn weg te vinden naar de buitenwereld. Dit kan vaak resulteren in stoornissen ter hoogte van de schedel, nek en bekken van de pasgeborene.

Functionele klachten bij baby's : reflux, darmkrampen, excessief huilen, torticollis, posterior positionele plagiocephalie, assymmetrische motorische patronen, zich steeds achteroverstrekken, problemen met de borstvoeding (een kant gaat beter dan de andere), rusteloosheid, eetproblemen, veelvuldig verslikken, slechte zuigrespongs, veelvuldig spugen, stoornissen in oogmotoriek,…


indic1

Gert-Jan Gelhever D.O.-MRO

Hyacinthstraat 2
7572 BC Oldenzaal
Tel: 0541 519081

E: praktijk@gjgosteopathie.nl